Smittevern AMCAR viktig å holde regler

Smittevern AMCAR viktig å holde regler

Publisert av Irene Årsnes den 24.05.20. Oppdatert 25.05.20.

 Her er innholdet i  artikkele AMCAR har lagt ut

Uakseptable brudd på smittevernloven i bilmiljøet

AMCARhar sett seg lei på at særlig private aktører skor seg på et sulteforet bil miljø og inviterer til åpne arrangementer som bryter smittevernloven og retningslinjene fra Helsedirektoratet. Dette skjer på bekostning av klubbene og frivilligheten, og ødelegger omdømme for alt det  AMCAR og klubb-Norge står for. Mens våre klubber bruker frivillig tid og energi for å gi noe tilbake til miljøet–putter private aktører fellesskapets penger i lommen. Igjen står klubbene og bil miljøet med tapt omdømme.

AMCAR har sågar sett invitasjoner som;«det er avlyst, men vi er her allikevel–så de som vil kan komme».

Pass på smittereglene. Eller; «dette er ikke offisielt men vi er der og setter opp teltet». «Husk smitte vern reglene så dere kan ikke betale kontant – bruk vips».

Med ansvaret for omdømmet for et helt bil miljø vil ikke AMCAR sitte stille å se at det inviteres til slike arrangement. Vi ber derfor innstendig om at klubbene tar tak blant medlemmene sine, og at medlemmer rent generelt tenker seg om før man responderer og deltar på arrangementer med åpen invitasjon. Men skal forsikre seg om at det man deltar på har en ansvarlig arrangør som følger smittevern reglene for arrangement på offentligsted.

AMCAR har sett en økning i ulovlige arrangementer og vil fra nå av gå ett skritt lengre en nå bare registrere det. Vi vil ikke lenger bare henstille til at man følger reglene. Vi vil, når vi selv ser eller blir tipset om arrangementer som er tvilsomme eller direkte ulovlige, varsle kommuneoverlege og politi.

Er det noe bil miljøet og biinteressen i Norge ikke trenger nå er det uansvarlige arrangører og deltakere som bare tenker på seg selv. Norsk bil hobby har en verdi, og et omdømme å ta vare på. Norske bil entusiaster tåler ikke mange slike overskrifter.

 

Bilde:faksimileadressa.no