Norgesløpet 2018

Publisert av Lidvard Lundanes den 20.06.18. Oppdatert 26.06.18.
Norgesløpet 2018 vart arrangert helga 15.-17.Juni i Langesund i Telemark. Fra vår klubb deltok bare vår ekvipasje.
Tre generasjoner Lundanes tok turen med en 1978 Leyland Princess 1800 HL.
Turen starta allerede torsdag ettermiddag fra Ålesund til Hamar. Med på turen var bileier og sjåfør Lidvard Lundanes, kartleser og oppgaveløser Magnus Nygård Lundanes (13år), samt teknisk senior ekspert Leiv Lundanes og fru Eli Lundanes.
Første etappe gikk til Hamar for overnatting til fredag. Fredag morgen gikk turen videre til Langesund via Oslo. Vi var fremme i Langesund tidlig på ettermiddagen, og hadde god til til å sjekke inn både på løpskontoret og hotellet. Opplegget rundt løpet var professjonelt og velfungerende. Mange hadde bestilt innendørs parkering i en stor idrettshall like ved hotellet. Her var det fin å spasere rundt å studere kjøretøyene før start.

Lørdag var det løpsstart kl. 10. Vi hadde høyt startnummer og hadde dermed god tid til å følge med på starten. Eldste bil og første startende var Norsk Veteranvognklubb sin 1906 Rover. Deretter gikk det slag i slag med stadig nyere biler helt opp til 1988 modeller.
 Løpet var ca 8 mil lang og hadde 6 poster med varierte oppgaver. Underveis var det stopp for lunsj.  Avviklinga av løpet gikk greit med unntak av en post der det var en del kø. Flott Alvis
Etter målgang var det premieutdeling, men der var det ingenting å hente for oss, så vi gikk isteden til hotellet for å nyte badeanlegget. Om kvelden var det festmiddag med 260 gjester. Her var det både stand-up underholdning, god mat og god stemning. Søndag var det tidlig opp og gjøre klar for hjemreise. Turen gikk via Oslo og Hamar til Ålesund. I Oslo hadde vi en avtale om å hente siste tilskudd til rekvisitasamlingen til Princessen, nemlig et par British Leyland slalom ski. Kanskje var det noen på veien fra Oslo til Ålesund som lurte på hvorfor vi kjørte med et par ski på taket i midten av juni?Vel tilbake i Ålesund søndag kveld etter et flott Norgesløp, hadde vi kjørt ca 1500 km i løpet av helgen. Bilen fungerte utmerket, og vi hadde ikke behov for assistanse av noe slag. Når en reiser så langt med en 40 år gammel bil og kun har helgen til disposisjon er det en betryggelse å vite at hvis noe skulle skje, har vi LMK forsikringen i ryggen. Heldigvis slapp vi å bruke den også denne turen.
Til slutt vi jeg oppfordre alle klubbmedlemmer til å melde seg på å delta på disse store nasjonale løpene som Norgesløpet er. Det gjerne litt mer "svung" over disse arrangementene en andre løp. Kanskje er det flere som reiser ilag fra vår klubb og til Norgesløpet 2019?Lenka HER viser mine bilder fra løpet.

YouTube innslaget nedenfor er laget av Nina Tveten.

Kommentarer