NY FRIST!! Tur til Techno Classica Essen

Publisert av SAK Storfjordens automobilklubb den 08.09.17. Oppdatert 12.02.18.

Techno Classica Essen. 

For første gang i klubbens historie har alle medlemmer muligheten til en reise sammen til klassisk bilmesse i Tyskland. Løps og Arrangementskomiteen sammen med Turistbussen Ålesund har gleden av å invitere deg til denne fantastiske opplevelsen.

Essen er en by i Norderhein-Westfalen i Tyskland. Den ligger ved bredden av Ruhrelven og er med sine vel 580.000 innbyggere den fjerde største byen i regionen og den niende største i Tyskland. Byen ligger utrolig vakkert til i flott natur og med mange severdigheter som museer, botaniske hager og flott arkitektur. Dette er en levende by med mange handlegater og markeder, samt en mengde med uterestauranter. Dette blir vårt oppholdssted under vårt besøk til Techno Classica Essen.


Messen som er vårt hovedmål med reisen er en av de største i Europa med sine 127.000 kvm, 21 haller og 4 store utearealer. 1.250 utstillere fra over 30 land og 220 klubber.

Fakta 2016: Over 201.000 besøkende fra 41 land besøkte messen. Dette er en messe som mer eller mindre omfatter alt innen klassiske kjøretøy av alle merker fra hele verden. Herfra kan du kjøpe med deg drømmebilen din eller deler til den du allerede har.

Om du vil vite mer kan du gå inn på hjemmesiden til Techno Classica Essen og lese til øyet blir stort og vått.
Vi har valgt nettopp denne messen fordi den har svært gode tilbakemeldinger fra motorpressen i
en rekke land og tyskerne kan dette med å lage messer.

SLIK REISER VI
Vi har valgt Turistbussen Ålesund som samarbeidspartner på denne turen ettersom de har høy kompetanse, nye moderne busser med høy kjørekomfort, og har mange turer i året til Tyskland. Turistbussen har forhandlet frem svært gode priser både på ferger og hoteller som vi kan nyte godt av på reisen. Vi får dessuten benytte bussen til og fra messen slik at vi reiser i en samlet gruppe.

Vi reiser fra Moa tidlig tirsdag den 20. mars og via Oslo med Color Fantasy eller Color Magic til Kiel. Buffet serveres på kvelden og frokost før vi setter turen til Essen, og vårt hotell Mercure Hotel am Centro Oberhausen. Hotellet ligger flott til ca.18 km utenfor messen i sentrum av Essen. Vi bor to netter på dette hotellet hvor vi kun har bestilt frokost siden vi tror at mange vil velge et av flere spisesteder i Essen sentrum for en kulinarisk opplevelse.
Klikk her for mer info om hotellet.

Vi besøker messen hele dagen den 22.og halve dagen den 23. før vi på ettermiddagen setter kursen mot Bremen for overnatting på hjemturen.

Vi kjører videre fra Bremen den 24. og kommer til København og tar oss om bord i ferge fra DFDS Seaways med kurs for Oslo. Buffet og frokost om bord. Vi kjører i land den 25. og setter kursen mot Ålesund. Vi vil selvfølgelig ha raste / matpauser under bussreisen.

PRISER
Pris kr 7.200,00 pr person i dobbeltrom i
nklusiv transport, overnatting og de fleste måltider.
Middag og frokost på hotellet er inklusiv i prisen.
Tillegg for enkeltrom på båt og hotell.
Messebillett er ikke med i reisepris. Billetter til messen 23 euro per person, per dag. For grupper er prisen 20 euro. (minst 12 personer)

PÅMELDING:

Ring Ståle Vestre på telefon: 90244006. 

OBS! NY FRIST FOR PÅMELDING ER: 05. 02. 2018.

PRAKTISK INFORMASJON:

Alle må ha reiseforsikring når man skal ut på tur. En kombinert forsikring koster ikke mye og med den er du dekket om du skulle komme ut for tyveri, sykdom, hjemtransport, skade eller ulykke. Europeisk helsetrygdekort kan bestilles på nettsiden helsenorge.no eller på tlf. 800 43 573.

Ta med pass på reisen. G
yldig pass er den eneste godkjente internasjonale legitimasjon.

Bagasje: Vedrørende turen med båt kan det være lurt å pakke en liten” båtveske”. Resten av bagasjen kan stå i bussen under overfarten.

Allergier og spesielle behov: Må meddeles ved bestilling slik at vi kan formidle dette til båter og hoteller. Vi kan ikke love, men vil prøve at dere får ønskene oppfylt.

Tollbestemmelser: Tollpliktige varer skal medbringes i håndbagasjen og bæres av hver enkelt person gjennom tollen. Tollvarer skal ikke ligge i bussen under ferge overfarten til Norge.

Avbestillingsregler: Alminnelige bestemmelser for samtlige reiser ifølge lov om pakkereiser. Frister for avbestilling og gebyr varierer etter type tur. For denne turen MÅ AVBESTILLING FINNE STED MINST 3 MND FØR AVREISE. (innen 20. desember 2017)

På grunn av våre betingelser og avbestillingsfrister overfor våre leverandører ber vi om at dere bestiller så tidlig som mulig.

Reisetider vil bli publisert på våre hjemmesider og SAK posten til høsten når turen nærmer seg. SAK stiller med egen reiseleder og kontaktperson under hele reisen. Olav Rypdal, som sikkert de fleste kjenner, har tatt på seg denne jobben for oss.

Vi i Løps og Aktivitetskomiteen gleder oss til denne turen og vi håper at så mange som mulig har anledning til å være med. Blir dette bli en suksess kan det komme flere slike turer med nye reisemål senere.

Skulle du ha spørsmål ta gjerne kontakt med Ståle Vestre på Tlf. 90244006 eller reiseleder Olav Rypdal på tlf. 97706122